A héten Budapesten, Borsodban és Szabolcsban lesz szúnyoggyérítés

2022. június 27. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

A következő napokban Budapesten a III., IV., XIII., XI., XX., XXI., XXII., XXIII. kerületben, továbbá 10 Borsod-Abaúj-Zemplén és 128 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen lesz szúnyoggyérítés.

A szakemberek a vízparti településeken és kerületekben, összesen 21 ezer hektáron, a kifejlett szúnyogok ellen védekeznek – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

A nagyobb forgalmú, városias területeken úgynevezett ULV eljárást alkalmaznak majd, amelynek során apró cseppekben juttatják ki az irtószert, de a permetfelhő a közlekedést nem zavarja. A növényzettel erősebben borított területeken melegköd formájában juttatják ki a szúnyogok ellen használt készítményt, ennél az eljárásnál az apró cseppekre bontott irtószer terjedését hő is segíti.

A kezeléseket az esti órákban kezdik, és egész éjszaka végzik majd. Az érintett települések listája és a tervezett időpontok megtalálhatók a katasztrófavédelem honlapján, valamint a települések saját felületekein is közzéteszik azt.

A rovarirtó és növényvédő szerek túlzott használatának káros hatásairól ebben a cikkben írtunk korábban.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!