Több Lungo Drom-tag is a Farkas Flórián vezette szervezet feloszlatását kéri

2022. június 27. – 12:49

Másolás

Vágólapra másolva

Átláthatatlan a működés és a gazdálkodás, Farkas Flórián elnök nem tesz eleget jogszabályi kötelezettségeinek – erre hivatkoznak azok a roma politikusok, akik a kormánypárti cigány szervezet megszüntetését kezdeményezték az ügyészségnél.

A Népszava azt írja, a roma vezetők szerint a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián tevékenysége súlyosan veszélyezteti az egyesület törvényes működését és az alapszabályban rögzített célok elérését.

A beadvány szerint a szervezet működése és gazdálkodása átláthatatlan. 2017-től a Lungo Drom nem nyújtott be pénzügyi beszámolókat, a bíróság honlapján elérhető legutóbbi beszámoló 2016-os – írták. Az aláírók a Lungo Drom Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség „felszámolását, törlését, jogutód nélküli megszüntetését” indítványozzák.

A beadványt öten írták alá, köztük Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik elnökhelyettese, aki a legutóbbi választáson a Phralipe színeiben szerzett mandátumot, de papíron – mivel szerinte nem történt meg a kizárása – még mindig tagja a Lungo Dromnak. A többi aláíró anonimitást kért, de ketten közülük is a Lungo Drom képviselői az ORÖ-ben. Ez azt mutatja, hogy Farkas Flórián menesztésének és a Lungo Drom feloszlatásának a szervezeten belül is vannak támogatói. A lap próbálta elérni Farkas Flóriánt, de nem reagált a megkereséseikre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!