Locsolással és ivókutakkal készül a Főváros a hőségriadóra

2022. június 27. – 18:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Locsolással, ivókutakkal és más intézkedésekkel is készülni fog a főváros arra, hogy enyhítsék a fővárosiak és a Budapestre látogatók hőségérzetét – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből. Hétfő délelőtt írtuk meg, hogy harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, mivel az átlaghőmérséklet 27 fok fölé emelkedett.

A főváros intézkedései:

  • Locsolás: műszakonként körülbelül 20 locsolóautóval hűtik a közúthálózatot. Nappal lakótelepeken és sűrűn lakott belvárosi utcákban locsolnak, éjszaka pedig a fontosabb közlekedési útvonalakon. Ez csökkenti a lakosság hőérzetét, és leköti a port és a polleneket is.
  • Ivókutak: a meglévők mellé új ivókutakat is helyeznek ki, amelyek a BudapestGO alkalmazásban is láthatók lesznek. Ezen kívül a BKK ügyfélszolgálatainak vízautomatáit is lehet használni.
  • Közlekedés: alapvetően is növekszik a klímával felszerelt járművek száma, de a nyári hűtésben a BKV szakemberei különösen figyelnek arra, hogy minden berendezés megfelelően működjön.
  • Szociális intézmények: az országos szabályok szerint a hajléktalanok a hőségriadó idején a szociális intézményekben is kereshetnek menedéket a forróság elől.
  • Gyógyfürdők: a fővárosi fenntartású fürdők egy része a héten tovább, este 8-ig is nyitva lesz.
  • Tűzgyújtás: a Főkert arra kéri a kirándulókat, hogy a természetvédelmi területeken csak a kijelölt tűzrakóhelyeken gyújtsanak tüzet, és ott is elővigyázatosan.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!