Letartóztatták a katonát, aki megpróbált megerőszakolni egy állapotos nőt Miskolcon

2022. június 24. – 11:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Röviddel azután, hogy a honvédség megszüntette a jogviszonyát, a hatóságok elrendelték annak a katonának a letartóztatását, aki néhány napja megpróbált megerőszakolni egy állapotos nőt Miskolcon. Az esetről részletesen itt számoltunk be.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleményében azt írja, hogy a bíróság mindenben egyetértett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség letartóztatásra irányuló indítványával.

A gyanú szerint a katona 2022. június 20-án, Miskolcon egy 30 év körüli állapotos nőt kezdett követni, majd egy lépcsőn mögé lépve, lehúzta a földre, és fojtogatni kezdte, később pedig megpróbálta megerőszakolni. A nőnek közben sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült. A nő több helyen horzsolásos, könnyű sérüléseket szenvedett.

A sajtóközlemény szerint a „gátlástalan módon elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a sértettet, majd a helyszínről futva menekülő, sötét napszemüveget és baseball sapkát viselő elkövető időközben – azonosításának megnehezítése érdekében – ruházatot cserélt.”

A 35 éves, önkéntes területvédelmi tartalékos katona tagadta a történteket, és fellebbezett a letartóztatás ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!