Tizenhatezer adag kábítószert találtak a budai drogterjesztő család lakásában

2022. június 24. – 06:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Többtucat fogyasztó beazonosítása után jutott el a rendőrség a budai drogterjesztő családhoz. Szerdán egyszerre csaptak le a két testvérre (K. Tamás és K. Gergely), az utóbbi feleségére (K. P. Mónika Erzsébet), valamint az édesapjukra (K. György Zsolt).

A lakásaikban tartott kutatások során a rendőrök gyanúja beigazolódott, a kábítószerek szinte teljes tárházát megtalálták náluk.

Bár vegyészszakértő kompetenciája a lefoglalt növényi törmelékek, porok és tabletták hatóanyagtartalmának megállapítása, a rendőrségi közlemény szerint az elsődleges vizsgálatok alapján valamennyi lefoglalt anyag valószínűleg kábítószer.

Az elosztóközpont feltételezéseik szerint a házaspár budai lakásában volt, mert digitális mérleget, fóliázógépet, vákuumfóliát, nylontasakokat is találtak ott a rendőrök, „egyszóval minden olyan eszközt, ami a porciózásban segítette őket”. A lefoglalt anyagok között van vélelmezhetően marihuána, mephedrone, kokain, amphetamin, de még hasis is. A drog mellett a rendőrök találtak még több mint 9 millió forint készpénzt és közel 23 000 eurot, valamint egy széfet is.

A rajtaütéssel a rendőrség több mint 16 ezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, míg a lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy 62 millió forintra tehető.

A Készenléti Rendőrség Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelemmel gyanúsította meg mind a négyüket, bűnügyi őrizetbe vette őket, és kezdeményezi letartóztatásukat. Rajtuk kívül további még egy embert eljárás alá vontak, neki kábítószer birtoklása miatt kell felelnie, és szabadlábon védekezik.

A nyomozók vizsgálják az eddigi gyanú szerint különböző forrásokból származó kábítószerek terjesztésének útját is. Így azt is, hogy a család kiktől szerezte be a drogot, és azt is, hogy ők kiknek adták tovább. A gyanúsítotti kör ezért valószínűleg még bővülni fog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!