Áder János taktikát váltott és nyert – a szegedi horgászversenyen

2022. június 24. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

Élete első egyéni győzelmét aratta Áder János a Magyar Országos Horgász Szövetség csütörtöki versenyének nagyköveti kategóriájában. A volt köztársasági elnök többek közt Csőre Gábor, Straub Dezső és Trokán Péter színművészeket, valamint Erdei Zsolt profi világbajnok korábbi ökölvívót is maga mögé utasította.

Áder János a Magyar Horgászat Nagyköveteinek VIII. találkozóján és horgászversenyén Székesfehérváron 2021. június 24-én – Fotó: Vasvári Tamás / MTI
Áder János a Magyar Horgászat Nagyköveteinek VIII. találkozóján és horgászversenyén Székesfehérváron 2021. június 24-én – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A sikere titkáról a Blikknek mondott el pár részletet a volt köztársasági elnök. Szerinte alapvetően a stratégiákban volt különbség. A többiek inkább pontyot szerettek volna fogni, az utóbbi versenyeken ugyanis nagyon jó eredménnyel zártak azok a versenyzők, akik a pontyokra mentek. A volt államfő azonban kifogott ellenfelein.

„Megéreztem, vagy inkább úgy fogalmazok, az időjárás alapján úgy gondoltam, most a pontyra nem nagyon lesz esély. Ezért akartam alapvetően apró halakat, keszeget és kárászt fogni, de zömében törpeharcsák jöttek. Aztán volt végül keszeg és kárász, de meglepetésre elindultak a balinok is, azokból sikerült tizenhármat összegyűjteni” – mesélte Áder.

Az interjúban arról is beszélt, hogy visszavonulása óta sincs több ideje horgászni. Heti egyszer próbál elszabadulni, a maradék idejében dolgozik és a családjára koncentrál.

„Nem” – vágta rá a tőle megszokott tömörséggel arra a kérdésre, hogy hiányzik-e a köztársasági poszt. Pontosan lehetett tudni szerinte, hogy ebben a történetben egyszer öt év, plusz még egyszer öt év van, és nincs hiányérzete. „Elégedett vagyok, és akkor leszek igazán boldog, ha egymás után jönnek majd az unokák. Számot nem mondok, de szeretném, ha orgonasípszerűen jönnének velem akár vízilabda- vagy focimeccsre. Ha némelyikük elkapja vagy örökli a horgászszenvedélyt, akkor jöhet velem pecázni is” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!