Ideiglenes kiadatási letartóztatásba került a brazil Escobar

2022. június 23. – 14:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék elrendelte annak a brazil állampolgárságú férfinak az ideiglenes kiadatási letartóztatását, akivel szemben a Curitibai Bíróság bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot – írta közleményében a törvényszék.

Ahogy arról korábban írtunk, kedden Magyarországon tartóztatták le a „brazil Escobar”-ként ismert Sérgio Roberto de Carvalho drogbárót, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben nemzetközi drogcsempész-hálózat kiépítése és vezetése miatt. Az 54 éves férfi elfogását – neve említése nélkül – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján is megerősítette.

A törvényszék közleménye szerint a brazil hatóságok nemzetközi kábítószer kereskedelem, bűnszervezet, csempészet, pénzmosás, okirat hamisítás és emberölés bűncselekményei miatt büntetőeljárás lefolytatása céljából keresik a férfit.

A közlemény szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a férfi a Brazíliából Európába tartó kábítószer-rakomány exportjának egyik fő kábítószer-elosztója, emellett az európai kontinens egyik legnagyobb kábítószer-kereskedője, aki főleg a paraguayi és bolíviai kábítószer-ellátók és az európai átvevők közötti összekötőjeként tevékenykedik és pénzmosásban is részt vett.

A bíróság a tárgyaláson kizárólag azt vizsgálta, hogy a meglévő információk szerint a kiadatás, illetve az ideiglenes kiadatási letartóztatás feltételei fennállnak-e.

A kiadatásról Varga Judit igazságügyi miniszter dönt majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!