Kétmilliós nyomravezetői díjat szabott ki a rendőrség a zacskóban talált halott csecsemő ügyében

2022. június 21. – 09:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kétmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség a nejlonzacskóban talált halott csecsemő ügyében – írta a Police.hu. A holttestre egy tótkomlósi lakatlan ház előtt bukkantak 2019 őszén. Az ügynek nincsen gyanúsítottja, de a minták alapján meglepően sok sejthető a szülőkről.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya akkoriban emberölés miatt indított büntetőeljárást, megállapítva, hogy a kisfiú élve született, halálát ellátatlanság okozta.

„A köldökzsinórral és a méhlepénnyel együtt csavarták bele egy plédbe, illetve egy kisebb méretű női ruhába, majd betették egy nylon zacskóba. A ruha egy GAP Kids márkájú, 11-12 éves lányra való csíkos ruha, a zacskó fehér színű, a pléd macskát ábrázol. A testen bántalmazásra utaló sérülések nem voltak, azt a magzatmáztól megtisztították” – állt a rendőrségi közleményben.

Szőkített nő, fekete kutya

Az így emberöléssel gyanúsítható szülők ugyan nincsenek meg, a minták alapján azonban meglehetősen pontos kép rajzolható fel róluk:

„Az eljárás során megállapítást nyert az anya és az apa DNS profilja, továbbá az, hogy az anya valószínűleg 35 évnél idősebb, alultáplált, feltehetően előzőleg már több gyermeke is született. Szüléskor kb. 30 cm hosszúságú, szőkített, sárgás-fehér színűre festett, őszülő haja volt. Az anya feltehetően egy háztartásban élt egy oldalági férfi rokonával (testvér, féltestvér vagy unokatestvér) és a háztartáshoz tartozott egy sötétbarna alapszínű, hullámos szőrű kan kutya is.”

Kérik, hogy aki az eljárással kapcsolatos információval rendelkezik, tegyen bejelentést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: 66/523-700) vagy a 112-es segélyhívón, illetve a „Telefontanú” 06/80/555-111-es telefonszámán. A segélyhívó és a „Telefontanú” is ingyenesen hívható, utóbbi számon név nélkül is lehet bejelentést tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!