120 milliárdból épít új elektromosmotor-gyárat az Audi Győrben

2022. június 21. – 11:52

frissítve

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

33 ezer négyzetméteres új gyárat épít az Audi Győrben, amihez 8,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az állam. Itt 2025-ben kezdődik meg az elektromos motorok gyártása, ezek főként a Volkswagen- és a Škoda-modellekbe kerülnek majd. A fejlesztés ötszáz új munkahelyet is teremt.

Kedden délelőtt a külügyminisztériumban jelentették be az új Audi-gyár hírét. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nem először mondta ki: a magyar gazdaság gerincét az autóipar jelenti, tavaly 9400 milliárd forintot tett ki az ágazat termelési értéke, idén az első négy hónapban 3500 milliárdnál tart, az év végén így rekord is születhet, a magyar autóipar teljesítménye elérheti a 10 000 milliárd forintos álomhatárt.

Hozzátette még: az, hogy ilyen ütemben bővült az autóipar az elmúlt bő egy évtizedben, nagymértékben volt köszönhető az Audinak is.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke
Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke

Az új telephelyen egy teljesen új motorcsaládot, a MEB Eco elektromotorokat gyártják majd, és ezek rendkívül fontos szerepet töltenek majd be abban, hogy hosszú távon megerősítsék a győri telephely pozícióját a globális gyártóhálózatban – mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!