Orbán: Nagyon nehéz idők jönnek, de a kormány képes kezelni a kihívásokat

2022. június 20. – 18:26

Orbán: Nagyon nehéz idők jönnek, de a kormány képes kezelni a kihívásokat
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a fővárosi és a megyei kormánymegbízottak kinevezési okiratának ünnepélyes átadásán a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án – Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő délután átadta a kinevezési okiratot a kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő a frissen kinevezett tisztviselőknek arról beszélt, hogy az elmúlt években elért fejlődés eredményeinek megőrzéséért kell dolgozni, és hozzátette, nehéz idők jönnek, de a kormány már bizonyította, hogy képes kezelni a kihívásokat – írja az MTI.

Az ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntötte a területi közigazgatás vezetőit, ezután következett a miniszterelnök beszéde. Orbán úgy fogalmazott, hogy Magyarországnak válságálló közigazgatásra van szüksége, hiszen 2010 óta természeti csapások, egy járvány és most egy háború hatásai is sújtják az országot. Mint mondta,

„nagyon nehéz idők jönnek, de ez a kormány bebizonyította, hogy – ellentétben az ellenfeleivel – képes kezelni a kihívásokat”.

A kormányfő szerint az elhúzódó háború gazdasági következményei miatt az elmúlt években elért fejlődés eredményeinek megőrzéséért kell dolgozni. Azt is kiemelte, hogy bár a frissen kinevezett kormánymegbízottak egy egy hivatalt visznek, de alapvetően nem egy hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!