Megkezdődtek a munkálatok Aranka néni és Béla bácsi bódéjánál, emlékhelyet kapnak a legendás virágárusok

2022. június 20. – 11:15

frissítve

Megkezdődtek a munkálatok Aranka néni és Béla bácsi bódéjánál, emlékhelyet kapnak a legendás virágárusok
Forrás: Őrsi Gergely Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Elkezdődtek a munkálatok, várhatóan kora ősszel avatják fel a legendás pasaréti virágárusok, Aranka néni és Béla bácsi tiszteletére emelt emlékhelyet, jelentette be Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-oldalán.

Az újságosbódéból átalakított virágboltot 2012-es haláláig Aranka néni, majd utána 2021. februárig férje, Béla bácsi vezetett. Patz Béla 89 éves korában Covid-fertőzés következtében hunyt el. Még 2021 tavaszán indult közösségi kezdeményezés annak érdekében, hogy emlékhely létesüljön a virágosbódé helyén.

A munkálatok végül csak idén június 20-án kezdődtek meg. A bódét elbontják, a helyén virágos zöld szigetet és egy Kolodko Mihály által tervezett, páros miniszobrot emelnek Aranka néni és Béla Bácsi emlékére. Az emlékhely kialakításán túl az emlékhely környezetét is rendezik, térkövezik és padot is elhelyeznek. Várhatóan kora őszig tartanak majd a munkálatok.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom