Medencébe esett, megfulladt egy kétéves kislány Pilisen

2022. június 20. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szombati tragédia okán a kerti medencék veszélyeire figyelmeztet a Magyar Gyermekmentő Alapítvány. Facebook-bejegyzésükben arról írnak, hogy a hétvégén a Pest megyei Pilisre riasztották a budapesti egységüket, ahol egy kétéves kislány esett medencébe. A kiérkező mentősöknek viszont hosszas küzdés ellenére sem sikerült megmenteni a gyerek életét.

Ugyancsak szombaton a balatonlellei mentősöket Balatonszárszóra riasztották, ahol egy hároméves kisfiú esett a kerti medencébe – őt még időben sikerült kimenteniük.

„Tapasztalataink szerint a kerti medencés balesetek többnyire akkor történnek, amikor a felnőttek a házban vannak, a gyermekek pedig kihasználva a pillanatnyi figyelmetlenséget, kiszöknek a medencéhez.

Javasoljuk, hogy a kerti medencéket, tavakat kerítsék körbe, vagy fedjék le, amikor használaton kívül vannak, vagy zárják kulcsra a bejárati ajtókat, földszinti ablakokat”

– írják.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom