Rekreációs ház lesz abból az ingatlanból, amit egy nádudvari nő hagyott a gyermekmentőkre

2022. június 20. – 13:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Piroska Pihenő Ház néven rekreációs ház lesz abból az ingatlanból, amelyet egy tavaly elhunyt nádudvari nő hagyott a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatra.

Somogyi Piroska tavaly decemberben, 82 éves korában halt meg a debreceni kórházban, végrendeletében pedig a gyermekmentőkre hagyta az alig ötven négyzetméteres vályogházát. A gyermekmentők hétfői Facebook-posztjából kiderül, hogy megszületett a döntés az örökség sorsáról: „A házikóból Piroska Pihenő Ház néven rekreációs házat hozunk létre, hogy bajtársaink ki tudják pihenni az éves fáradtságot és stresszt” – írták.

„Magunktól, az adományokból sosem költöttünk volna ilyen célra, de most megadatott, hogy létrehozzunk a gyermekmentőknek egy pici nyugalom szigetét. Természetesen a ház portájára emléktáblát helyezünk el Piroska néni tiszteletére. Így tudjuk sokáig megőrizni emlékét, valamint tisztelegni az egyszerre meglepő és megható adománya előtt” – írták, hozzátéve, hogy a megörökölt vályogház felújításra szorul.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom