Senki nem mer az ellenzék színeiben kiállni a Fidesz ellen Keszthelyen

2022. június 14. – 07:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csak a fideszes Manninger Jenő neve lesz a szavazólapon a június 26-án tartandó időközi polgármester-választáson Keszthelyen. Azért kell időközit tartani a városban, mert az előző polgármester, Nagy Bálint bekerült a parlamentbe, sőt Lázár János államtitkára lett. Így tehát lényegében helyet cserél Manningerrel, aki 2022 előtt képviselő volt.

Az ellenzék azért nem indít jelöltet Manningerrel szemben, mert „nincs is most olyan helyi, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben. Senki sem akarja kockáztatni a jó hírnevét, az egzisztenciáját.” Molnár Tibor, a keszthelyi ellenzéki tömörülés, a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) elnöke fogalmazott így a 24.hu-nak.

Fotó: Manninger Jenő / Facebook
Fotó: Manninger Jenő / Facebook

Szerinte a Fidesz az utóbbi években „még szorosabbra húzta a rendszert”, Nagy Bálint polgármestersége alatt az ellenzéket semmibe vették. „Az ellenzék nem kapott bizottsági elnöki tisztséget, ilyenre a rendszerváltás óta nem volt példa, a helyi médiában a fideszesek folyamatosan gyalázzák az ellenzéket, miközben a fideszeseknek egyfajta személyi kultuszt építettek ki. Feudális rendszert hoztak létre, a helyi intézményvezetők is saját káderek vagy függésben vannak. Perverz hatalmi rendszer alakult ki, amivel egy időközi választáson értelmetlen szembeszállni, főleg egy ilyen tragikus választási vereség után.”

Pedig a legutóbbi választások eredményei alapján nem lenne teljesen esélytelen az ellenzék, az előző polgármester-választáson az ellenzéki Czuth Zoltán László 3021 szavazatot kapott, azaz mindössze 655 szavazattal kevesebbet, mint a fideszes Nagy Bálint. A 2022-es parlamenti választáson Nagy a 17 keszthelyi szavazókörből ugyan 16-ot megnyert, de egyiket sem brutális többséggel.

Molnár szerint ha most elindulna valaki, akkor is fideszes többségű képviselő-testülettel találná szemben magát, ezért inkább 2024-re gyúrnak, amikor a képviselő-testületet is újra kell választani. A mostani választásról a helyi ellenzék vezetője azt mondta:

„Két opció van: vagy valaki elindul, és leverik, mint vak a poharat, vagy ha valami isteni csoda folytán nyer, akkor fél év alatt megbuktatják.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!