Németh Szilárd nekiment Karácsony Gergelynek, amiért adminisztrációs hiba miatt két panelház lakói százezer forintos számlát kaptak

2022. június 12. – 17:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ezt azonnal ki kell vizsgálni! Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre!

– írta Facebook-oldalán Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos arra reagálva, hogy a héten két csepeli panelház lakói százezer forintos fűtésszámlát kapnak. Vasárnap este a főpolgármester is reagált: Karácsony Gergely Facebookon azt írta, jövő héten egyeztet a Főtáv és társasházak ügyeit intéző lakószövetkezet.

Mint az RTL Klub utánajárt, a lakószövetkezetnél adminisztrációs hiba történt. Egy azóta elbocsátott munkatársuk téves adatokat adott meg a Főtávnak a tavalyi elszámoláskor, és ezekből keletkeztek az irreális összegű számlák. A szövetkezetnek jövő kedden van időpontja a Főtávnál, ott beszélik meg, hogyan oldják meg a problémát úgy, hogy a tulajdonosokat ne érje kár.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos egy ilyen elszámolási hiba mögött is a baloldalt sejti. „Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok” – írja a posztban Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szeretné, ha a főpolgármester kivizsgálná azt is, hogy más távfűtésű lakóházakban is történhetett-e ilyen hiba. Továbbá kéri, hogy a főváros a lakásszövetkezet és a FŐTÁV felelősségét is vizsgálja meg „a fogyasztóvédelmi szabályok és a rezsicsökkentés megsértésében”. Mint Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos fogalmaz, „Magyarországon a rezsicsökkentés minden rezsifizető magánszemélynek törvényben biztosított jogon jár, azt senki sem sértheti meg büntetlenül!” Posztját így írta alá:

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos

Frissítés 21:30-kor: Budapest főpolgármestere reagált a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos posztjára: „Még egy rezsibiztosnak sem árt tájékozódnia, mielőtt Facebook posztot ír.” Karácsony Gergely szerint „döbbenet, de nem én utasítottam a Főtávot, hogy annak a két társasháznak legyen magas a számlája”.

„Már az is mókás, hogy ez egyáltalán bárkiben felmerül” – tette hozzá a főpolgármester. Karácsony Gergely a posztban hozzáfűzte, hogy a jövő héten Brüsszelben tárgyal majd uniós vezetőkkel arról, hogy minél hamarabb „hazahozzák az EU-s pénzeket”, amiből finanszíroznák a „környezetbarát rezsicsökkentést” a fővárosban.

(Címlapkép: Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos felszólal napirend előtt az Országgyűlésben július 7-én. – Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!