Adminisztrációs hiba miatt százezer forintos fűtésszámlát kaptak két csepeli panelház lakói

2022. június 11. – 23:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint százezer forintos távfűtési számlát kézbesített a postás két csepeli panelház lakóinak pár napja. „Sírva fakadtam. (…) Nagyon megdöbbentem” – mondta az RTL Klubnak az egyik érintett, akinek az eddigi ár többszörösét, 105 ezret kellene befizetnie. Egy másik lakó is hasonlóan járt: tavaly 30 ezer forint, most 107 ezer forint szerepel a számláján.

A riport szerint az érintettek a társasház ügyeit intéző lakószövetkezethez fordultak, ahol azt mondták, adminisztrációs hiba történt, egy azóta elbocsátott munkatársuk téves adatokat adott meg a Főtávnak a tavalyi elszámoláskor, és ezekből keletkeztek a horribilis számlák. Az RTL Klub megkeresésére a szövetkezettől azt válaszolták, hogy jövő kedden van időpontjuk a Főtávnál. Ott beszélik meg, hogyan oldják meg a problémát úgy, hogy a tulajdonosokat ne érje kár.

A lakók azonban nem nyugodtak meg, állításuk szerint ugyanis nekik azt mondták a szövetkezettől, hogy a számlán szereplő pénzt – akár részletekben – ki kell fizetniük, és majd később beszámítják nekik. Többeknek ez viszont problémát jelent. Az egyik megszólalónak 110 ezer forintos nyugdíjából kellene kifizetnie a 107 ezres számlát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!