A kormány lemondta, ezért a Ferencvárosban lesz Zelenszkij színésztársainak segélykoncertje

2022. június 12. – 08:17

frissítve

A kormány lemondta, ezért a Ferencvárosban lesz Zelenszkij színésztársainak segélykoncertje
Zelenszkij bejelentkezett a lengyelországi koncert előtt – Forrás: Ferencvárosi önkormányzat

Másolás

Vágólapra másolva

Zelenszkij színésztársai is fellépnek az Ukrajnát támogató jótékonysági koncerten a Bakáts téren. A programnak Ferencváros ad otthont, miután a magyar állam visszamondta a több hete egyeztetés alatt lévő eseményt a Várkert Bazárban, tudtuk meg a IX. kerületi önkormányzattól.

Az Élet győzni fog című jótékonysági koncerten 2022. június 16-án csütörtökön 19 órától Ukrajna több millió követővel rendelkező, legismertebb színészei, énekesei, művészei lépnek fel. Az a céljuk, hogy a résztvevő magyarok és ukránok közösen fejezzék ki szolidaritásukat a háború áldozataival és támogassák Ukrajna függetlenségéért vívott küzdelmét.

A program fellépői között vannak a Kvartel 95 stúdió tagjai is, a Magyarországon is vetített a Nép szolgája című sorozat szereplői. A sorozat főhőse Volodimir Zelenszkij, a sorozatban Vaszilij Petrovics Goloborodko, a szüleivel élő, szórakozott középiskolai történelemtanár, aki egyik napról a másikra Ukrajna új elnökévé válik. A főhős a megpróbál leszámolni a mindent átható korrupcióval, folyamatos harcot vív a helyi oligarchákkal és politikai célja, hogy Ukrajna az Európai Unió tagjává váljon, miközben a nagykutyák már a bukásán dolgoznak.

A háború kitörésekor a Kvartal 95 Studio valamennyi színésze és a Budapestre látogató többi művész is Kijevben dolgozott, hogy győzelemhez segítsék országukat. Volt, aki humanitárius segélyt szervezett, más adományokat vitt a frontvonalba, megint mások metró aluljárókban koncerteztek, hogy ezzel is támogassák katonáik harci szellemét. Három hónapnyi háborút követően most először hagyják el Ukrajnát, hogy részt vegyenek az országuk támogatására szervezett európai összefogásban.

A turné során több európai nagyvárosban is fellépnek, Lengyelországban péntek este 12 000 ember jelent meg a koncerten. A következő pár héten Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is lesz koncertjük.

A Bakáts téri jótékonysági koncert sorozat legfontosabb célja, hogy egyesítse az európaiakat és az ukránokat, és adományokat gyűjtsön a demokratikus jövőjéért harcoló Ukrajna támogatására. Az „Élet győzni fog” színpadán olyan ismert művészek lépnek fel, mint Voplij Vidoplijaszova, Pianoboy, Zlata Ognyevics, Wellboy valamint a «Evening Quarter» jól ismert dalait előadó Kvartal 95 Studio.

Kép a lengyelországi koncertről – Forrás: Ferencvárosi önkormányzat
Kép a lengyelországi koncertről – Forrás: Ferencvárosi önkormányzat

A budapesti koncerten összegyűjtött adományokat Baranyi Krisztina polgármester kérésére humanitárius és egészségügyi célokra fordítják. A Ferencvárosi önkormányzat segít az esemény szervezőinek, miután a magyar állam visszalépése miatt a koncertet le kellett volna mondaniuk. Lapunk csütörtök óta keresi a Miniszterelnökség sajtóirodáját, hogy miért mondta le az esemény szervezését a kormány, de egyelőre nem kaptunk választ, amint megérkezik, frissítjük vele a cikket.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!