Beszakadt az út Dombóvár és Kaposszekcső között a csütörtöki villámárvíz miatt

2022. június 10. – 14:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ideiglenesen lezárták a 611-es utat Dombóvár és Kaposszekcső között, mert a csütörtökön lezúdult eső miatt az út 4-es kilométerénél beszakadt az úttest, írja az MTI.

A közútkezelők már dolgoznak a helyreállításon. A forgalmat Mágocs és Csikóstőttős, illetve Jágónak és Nagyberki felé terelik el.

A beszakadt úttest alatt lévő átereszt várhatóan újra kell építeni, ami egy hónapot vehet igénybe, az útzárat csak ezután lehet feloldani.

Teljes útzárat vezettek be a 12-es főúton Zebegénynél, miután a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt az út menti löszfal leomlott és elzárta az útpályát, közölte a Magyar Közút. A teljes útzár idején a 7,5 tonnánál könnyebb járművek Kóspallag és Márianosztra között kerülhetnek, míg az ennél nehezebb járművek a 2-es főúton Rétság felől vagy a nagymarosi és a szobi réven keresztül érhetik el úticéljukat.

Ezen a szakaszon a vonatok menetrendje is módosult, erről korábban itt írtunk>>>

A héten sokfelé gondot okozott a rendkívüli időjárás. Szerdán délután Csömörön 44, Dunakeszin 33,6, Pomázon 31 millimétert mértek az Időkép automatái. Csütörtökön is heves viharok vonultak át az országon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!