Struccfarmon termesztettek kannabiszt, amíg le nem csapott a rendőrség

2022. június 10. – 06:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb hazai drogfogásáról számolt be honlapján a rendőrség. Hat helyen tartottak kutatásokat szerdán Csongrád-Csanád megyében, miután felmerült a gyanúja, hogy egy háromfős társaság kábítószert termeszt és értékesít.

A gyanú beigazolódott: a csapat egyik telepén a rendőrök 1630 kannabisztövet találtak, és összesen 8837 gramm kannabisztörmeléket foglaltak le.

A több mint 8 kilogramm kannabisz feketepiaci értéke hozzávetőlegesen 22 millió forint, míg a több mint 1600 tő leszüretelése után a trió további 80 kilogramm kannabisztörmelékre tehetett volna szert, amivel akár 80–120 millió forintot is kereshettek volna.

A 41 éves M. Zoltán Attila, valamint élettársa, a 34 éves T. Judit és a páros barátja, a szintén 34 éves B. István Norbert egy struccfarmot üzemeltetett, a rendőrség szerint vélelmezhetően ezzel akarták álcázni az illegális tevékenységüket. A kábítószer-ültetvényt közvetlenül a szárnyasok kifutója mellett ültették.

„A madarak azonban nem tudták elfedni a titkos tevékenységet”

– áll a közleményben.

A rendőrség mindhárom kábítószer-termesztőt elfogta, és jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg őket. Kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezik letartóztatásukat, a tulajdonukban álló hat ingatlant pedig zár alá vették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!