Társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos marad Nyitrai Zsolt

2022. június 9. – 23:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztosként végzi munkáját Nyitrai Zsolt – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki utasításból.

Nyitrai felettese a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal lesz, itt fog működni a biztos tevékenységét segítő titkárság is. A biztos feladata, hogy a kiemelt társadalmi ügyek kormányzati stratégiájával kapcsolatban intézkedési javaslatokat tegyen, figyelje ezeknek a csoportoknak, civil szervezeteknek, érdekképviseleteknek a céljait, tartsa velük a kapcsolatot, egyeztessen az illetékes minisztériumokkal.

Nyitrai Zsolt a Szövetségben a szőlő- és bortermelőkkel című kormányzati tájékoztató bemutatóján az Agrárminisztériumban 2022. február 11-én – Fotó: Balogh Zoltán/MTI
Nyitrai Zsolt a Szövetségben a szőlő- és bortermelőkkel című kormányzati tájékoztató bemutatóján az Agrárminisztériumban 2022. február 11-én – Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Nyitrai már az előző ciklusban is ezért a területért felelt. A kormány számára a kiemelt társadalmi ügyek és csoportok közé tartoznak a nyugdíjasok, a családosok, a gazdák, a fogyatékossággal élők, egyes betegcsoportok és civil szervezetek, az állatvédelem vagy a környezetvédelem, legutóbb a rendvédelmi dolgozók, a polgárőrök, sőt a választások idején még a horgászok is. Nyitrainak fontos szerepe volt a nemzeti konzultációk megszervezésében. Idén februárban ő számolt be arról, hogy mintegy ezer milliárd forint a szaldója a választások előtti osztogatásnak a kormány jóléti intézkedéseinek: a tizenharmadik havi nyugdíj visszaadásának, az szja-visszatérítésnek és a rendőrök, katonák fegyverpénzének.

Nyitrai 2010-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációs Államtitkárságának vezetője volt egy évig. 2011 szeptemberétől 2012 júliusáig miniszterelnöki biztosként a feladatkörébe tartozott a kormányzati konzultációk irányítása és a kormányzat humánpolitikai ügyei. Később Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Heves megyei fejlesztési projektekért felelős miniszteri biztossá nevezte ki. 2016-tól a kormányzat stratégiai társadalmi kapcsolatainak összehangolásáért felelt Orbán Viktor biztosaként, 2018-ban a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!