Egy darab cserepes virágot kapott pedagógusnapra egy 70 fős tantestület

2022. június 07. – 13:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hetven tanár egy cserepes virágot kapott pedagógusnapra a budapesti XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnáziumban – olvasható az egyik tanár Facebook-posztjában, amit a Hvg vett észre.

„Tisztelt Kolléga! A Külső-Pesti Tankerületi Központ nevében szeretettel köszöntjük pedagógusnap alkalmából! Köszönjük áldozatos munkáját, türelmét, elkötelezettségét, emberségét, példamutatását!”

– írta a tankerület a virághoz küldött levelében.

A tanár Facebook-posztja szerint a virágot vándorvirágnak nevezték el, és csak egy-egy napra tarthatja magánál mindenki, hogy eljusson a tantestület összes tagjához az ajándék.

A Hvg megkérdezte az érintett tankerületet is az ajándékról, ők válaszukban azt írták: „A Külső-Pesti Tankerületi Központban annak megalakulása óta hagyomány, hogy pedagógusnapon a tankerület tanügyi referensei személyesen köszönik meg a pedagógusok munkáját, egy cserepes virágot visznek az intézménybe és egy köszönőlevelet. Ez egy jelképes gesztus, emellett a Külső-Pesti Tankerületi Központ az általa fenntartott intézmények számára biztosítja a forrást a jeles napok méltó megünnepléséhez.”

A pedagógusnapról mindenki eltérően emlékezett meg. Például Németh Szilárd, rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos krétával írt üzenetet egy táblára a tanároknak, és tulipánt rajzolt. De a Belső-Pesti Tankerületi Központ sem volt fukar. Egy hozzá tartozó iskolában ezer forintot adott fejenként a tanároknak a pedagógusnap megünnepléséhez. Hozzátették: a bizonylatokat szíveskedjenek június 30-ig kiállítani és elszámolni vele.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom