Egy darab cserepes virágot kapott pedagógusnapra egy 70 fős tantestület

2022. június 7. – 13:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hetven tanár egy cserepes virágot kapott pedagógusnapra a budapesti XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnáziumban – olvasható az egyik tanár Facebook-posztjában, amit a Hvg vett észre.

„Tisztelt Kolléga! A Külső-Pesti Tankerületi Központ nevében szeretettel köszöntjük pedagógusnap alkalmából! Köszönjük áldozatos munkáját, türelmét, elkötelezettségét, emberségét, példamutatását!”

– írta a tankerület a virághoz küldött levelében.

A tanár Facebook-posztja szerint a virágot vándorvirágnak nevezték el, és csak egy-egy napra tarthatja magánál mindenki, hogy eljusson a tantestület összes tagjához az ajándék.

A Hvg megkérdezte az érintett tankerületet is az ajándékról, ők válaszukban azt írták: „A Külső-Pesti Tankerületi Központban annak megalakulása óta hagyomány, hogy pedagógusnapon a tankerület tanügyi referensei személyesen köszönik meg a pedagógusok munkáját, egy cserepes virágot visznek az intézménybe és egy köszönőlevelet. Ez egy jelképes gesztus, emellett a Külső-Pesti Tankerületi Központ az általa fenntartott intézmények számára biztosítja a forrást a jeles napok méltó megünnepléséhez.”

A pedagógusnapról mindenki eltérően emlékezett meg. Például Németh Szilárd, rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos krétával írt üzenetet egy táblára a tanároknak, és tulipánt rajzolt. De a Belső-Pesti Tankerületi Központ sem volt fukar. Egy hozzá tartozó iskolában ezer forintot adott fejenként a tanároknak a pedagógusnap megünnepléséhez. Hozzátették: a bizonylatokat szíveskedjenek június 30-ig kiállítani és elszámolni vele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!