Először kíséri hivatalos elnöki útra Novák Katalint a férje

2022. június 7. – 09:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Köztársasági elnöki beiktatása óta most először kíséri el hivatalos látogatásra Novák Katalint férje, Veres István. „Elnökként ez az első utam, ahova a férjem, István is elkísér” – írta az államfő kedden reggel a Facebook-oldalán, a bejegyzéshez egy fotót is posztolt, amint épp a repülőgép szárnya alatt sétálnak át férjével kézen fogva, mosolyogva.

Ahogy arról korábban írtunk, Novák Katalin férjeként Veres István Attila a rendszerváltás utáni Magyarország első first gentlemanje, a nemzetközi protokoll szerint ugyanis ez a megszólítás jár az elnök férjének. Veres a Mandinernek adott korábbi interjújában azt mondta, first gentlemanként a pénzügyi tudatosság ügyét szeretné felkarolni:

„Tervezem, hogy segíteni fogok azoknak a gyerekeknek, fiataloknak, családoknak, amelyeknek az átlagnál is nagyobb szükségük van erre a pénzügyi tudatosságra.”

Veres István huszonkét éve dolgozik a Magyar Nemzeti Banknál, az ország aranytartalékáért, a teljes devizatartalék kezeléséért és a monetáris politika piaci végrehajtásáért felel, és az már Novák Katalin államfővé választásakor kiderült, hogy megtartja munkáját.

A köztársasági elnökről szóló törvény szerint ha kérne, Veres Istvánnak is járna egy kétfős titkárság a közszerepléseinek támogatásához, de az eddig megjelent információk alapján Novák Katalin férje még nem élt a lehetőséggel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!