Megtalálták a Balatonban eltűnt fiatalok holttestét

2022. június 07. – 09:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd délelőtt megtalálták annak a két fiatalnak a holttestét, akik szombat este merültek el a Balatonban – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. Az egyik fiatal holttestét a balatonaligai vízterületen vették észre egy csónakból. Ettől a helyszíntől nem messze a vízi rendőrök megtalálták a másik fiatal holttestét is.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a két fiatal szombaton késő délután egy harmadik társukkal együtt indult be úszni a Balatonba. Már kifelé tartottak egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek, társuknak egy csónakos segített partra jutni, miután meghallotta a segélykiáltásait.

Az eset Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre történt.

Mindkét áldozat 17 éves volt, az egyikük bódvalenkei, a másikuk tornanádaskai. Egyikük apja még szombaton, a keresés idején nyilatkozott az RTL-nek; azt mondta, nem számít arra, hogy a fiúkat életben találják.

A fiatalok elmerülése idején nem volt érvényben viharjelzés. Idegenkezűség nem merült fel, így az ügy kivizsgálása közigazgatási hatásági eljárás keretében zajlik – közölte a rendőrség.