Kiengedték az előzetesből G Ras ligetvédő aktivistát

2022. június 7. – 18:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Másfél hónap után kiengedték az előzetes letartóztatásból Komáromy „G Ras” Gergely ligetvédő aktivistát, zenészt, aki ellen csoportos garázdaság vádjával indult eljárás. Csütörtökig lakhelyelhagyási tilalom van ellene érvényben – írta G Ras a Telexnek. Hozzátette: ezzel még nincs vége az ügyének, csütörtök reggel 8:30-tól nyilvános tárgyalása lesz a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

2022. március 7-én elfogató parancsot adtak ki ellene, majd 2022. április 12-én előzetes letartóztatásba vették annak ellenére, hogy felvette a kapcsolatot a bírósággal. Komáromyt és kilenc ligetvédő társát 2017 óta csoportos garázdaság bűncselekményével vádolják.

G Ras az őt ért vádakról korábban azt írta, hogy 2017 nyarán maroknyian próbáltak megvédeni két öreg platánfát a kivágástól a Városligetben, és a tiltakozás közben meghajlítottak három-négy használt alumínium mobil kerítéselemet, ezért zajlik még öt évvel később is „csoportos garázdaság bűncselekménye” vádjával eljárás ellenük.

Frissítés 23:57: G Ras állítása szerint a bíró indokolatlanul rendelte el a letartóztatását, és nem igaz, hogy ne lett volna elérhető a hatóságok számra. „Nagyon is elérhető voltam, sőt, végig korrektül igyekeztem mindenről kommunikálni. A bíró minden alap nélkül tartoztatott le. Azzal mentem be április 12-én a bíróságra, hogy a bíró visszavonja a kiadott körözést, ezt írásban is megígérte, majd amikor bementem, azonnal letartóztattatott, és vittek is fogdara, majd par óra múlva egyenesen a Nagy Ignác utcai börtönbe” – írta G Ras, akit két héttel később a Gyorskocsi utcai börtönbe helyeztek át, ahol egy hónapot töltött.

A Fővárosi Törvényszék áprilisban azt közölte az RTL Híradóval, hogy „erőteljesen megkérdőjelezhető Komáromy Gergely együttműködési hajlama”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!