A Hír TV közel 50 milliós veszteséggel zárta a tavalyi évet

2022. június 7. – 12:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Veszteségessé vált a HírTV Zrt. tavaly, közel 50 milliós mínusszal zárta az évet, pedig 2020-ban több mint egymilliárd forint volt a nyeresége – írja a Media1.

A kormánymédiához tartozó hírcsatorna nettó árbevétele 2021-ben csak minimálisan csökkent 2020-hoz képest: 5,37 milliárdról 5,36 milliárdra. Viszont az adózás utáni eredménynél nagy a változás a két évet összehasonlítva: 2020-ban még 1,08 milliárd forintnyi nyereséget tudott kivenni a vállalat, tavaly viszont 47,83 milliós veszteséggel zárta az évet.

A Hír TV egyéb bevételei is jócskán megcsappantak 2021-ben: mindössze 67,64 millió egyéb bevétele volt tavaly, míg 2020-ban 316,53 millió.

Nem ez az első kormányközeli csatorna, aminek nem megy jól idén. Május elején derült ki például, hogy júliusban megszűnik a Pesti TV. Kiderült, hogy már az indulás után pár hónappal pénzügyi problémáik adódtak, és több alkalmazott késve kapta meg a fizetését. Huth Gergely, a csatorna online lapjának, a Pesti Srácoknak a főszerkesztője a Telexnek azt mondta: az online lap fennmaradása is kérdésessé vált, mivel integrált szerkesztőséget működtettek, ahol a dolgozók egy része a tévé, másik része pedig a Pesti Srácok alkalmazásában állt.

Korábban írtunk arról is, hogy elbocsátások jöhetnek a Mediaworks több megyei lapjánál. A Hvg.hu információi szerint például a Csongrád-Csanád megyei Délmagyartól a szerkesztőség közel felét elküldték.

A Mediaworks is annak a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA-nak) a része, ami a legtöbb kormányközeli lap, csatorna tulajdonosa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!