Behálózza a Balatonhoz vezető járatokkal az országot a Volánbusz

2022. június 5. – 11:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Javítják a Balaton elérhetőségét a nyári szezonban a ország szinte minden régiójából, közölte Vitézy Dávid, a a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára Facebook-oldalán. Vitézy a pénteken megrendelt új Volánbusz és vasúti menetrend vonatkozó részleteit ismertette.

Ezekből kiderül, hogy

  • Salgótarjánból Volánbusszal lehet eljutni Siófokra csütörtöktől vasárnapig a 21-es út menti településeket is érintve, Siófokon pedig a Balaton InterCityre biztosított átszállással lehet elérni a déli partot.
  • A nyári szünetben már minden nap jár az Eger-Gyöngyös és a Balaton közötti buszjárat, amely Gyöngyös és Siófok között expresszjáratként közlekedik, utána pedig a déli part valamennyi települését érintve már Keszthelyig és Hévízig biztosít közvetlen kapcsolatot.
  • A Szegedről, Kecskemétről és Békéscsabáról a Balaton felé induló járatokat is sűrítik a nyár érkeztével.
  • A tavaly indult, Pécsről, Komlóról Balatonlelle, Fonyód érintésével Balatonmáriafürdőig közlekedő autóbuszjárat idén már nem csak szombaton és vasárnap, hanem már péntekenként is közlekedik, a hétvégén pedig egészen Zalakarosig meg.
  • Emellett Pécsről és Kaposvárról már a délutáni időszakban is jár autóbusz a Balatonlelle és Keszthely közötti településekre. Pécsről idén is naponta összesen hat közvetlen gyorsjárat indul Siófok felé, két járat pedig – Dombóvár, Siófok, Veszprém érintésével – továbbra is egészen Balatonfüredig közlekedik.
  • Zajlanak a balatoni forgalmat érintő fejlesztések az Észak-Dunántúlon is, Zala, Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében valamennyi, a térségben közlekedő országos és regionális autóbuszjárat összehangoltan, a jelenleginél egyenletesebb elosztás szerint indul, és számos, két oldalról csak a megyehatárig tartó rövidebb járat összekötésével is jelentősen bővül a térségben a közvetlenül elérhető viszonylatok száma.

Mindez így néz ki vizuálisan:

Forrás: Volánbusz (a kép kattintással nagyítható)
Forrás: Volánbusz (a kép kattintással nagyítható)

Vitézy kitért arra is, hogy vasúttal már az összes megyeszékhelyen felül minden korábbinál több településről lehet közvetlenül utazni a Balatonhoz az idei nyár hétvégéin.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!