Varga Mihály megveszi a százmilliós értékű balatoni úszómedencés házat, amit havi 150 ezerért bérel egy ideje

2022. június 2. – 02:53

Másolás

Vágólapra másolva

„Áron alul bérelhet Varga Mihály 169 milliós medencés balatoni luxusházat egy általa kitüntetett trafiktulajdonos cégétől” – című cikkben számolt be még februárban az Átlátszó arról, ami ebben az idézett mondatban szerepel, csak részletesen. A pénzügyminiszter legfrissebb vagyonnyilatkozatából úgy tűnik, idén megveszi az ingatlant.

Varga hivatalosan bérel Gyenesdiáson egy 204 nm-es nyaralót – és egy hozzá tartozó 42 nm-es garázst – és mint az Átlátszó kiderítette, a ház egy olyan cég tulajdonában van, amelynek tulajdonosa számos közbeszerzést nyert el korábban más cégeivel. A ház 2019-ben épült, Varga 2020-tól bérli.

A lap a tulajdonos cég éves beszámolójából arra következtetett, hogy a balatoni ingatlan értéke 169 millió forint lehet, a bérleti díjra pedig ugyaneezen adatokból 100 ezerre tippelt. A cikk után Varga Mihály egy Facebook-posztban álhírezett, de posztjából csak annyi derült ki a konkrétumokról, hogy a házat nem 100, hanem havi 150 ezerért bérli, de a ház értékéhez nem volt megjegyzése.

„2020-ban, amikor a járvány miatt bezártak a hotelek, feleségemmel és négy gyermekemmel családi házat kerestünk a szabadság eltöltéséhez. Gyenesdiáson találtunk egy apartmant, amelyet végül tartós bérletbe vettünk” – írta a miniszter akkor. A lap és a miniszter között ment a vita arról, mennyire piaci ár ez a bérleti díj, mindenesetre a lap ebben a cikkben ír arról, hogy az ár triplájáért sem nagyon találtak hasonló feltételekkel házat ott vagy a környéken, a cikkben egyébként képek is vannak az ingatlanról.

Most június másodikán kikerültek a képviselők friss vagyonnyilatkozatai – ezekről többek között ebben a cikkünkben írtunk részletesebben –, és a Varga Mihályéból kiderül, hogy a korábban tartós bérbe vett gyenesdiási ingatlant idén megvásárolja. A jogviszonynál azt írja, 2020 – bérlés, 2022 – vétel folyamatban. Az ingatlan értékéről, áráról nincs információ.

Vargának egyébként a friss vagyonnyilatkozata szerint van 21 millió forintja állampapírban és 17 millió részvényekben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!