1,8 milliárd forint osztalékot hozott tavaly Orbán apjának bányacége

2022. június 1. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

1,8 milliárd forint profitot termelt az Orbán Viktor apjának, Orbán Győző érdekeltségébe tartozó Dolomit Kőbányászati Kft. 2021-ben, írja a 444.hu. Ezt a pénzt osztalékként vették ki, de ez nem csak az Orbán családé, mert a miniszterelnök apja csak a többségi tulajdonos.

A cég beszámolója szerint míg a 2020-as évet 3 milliárd 513 milliós árbevétellel és 1 milliárd 136 millió forintos adózott eredménnyel zárták, addig 2021-ben már 5 milliárd forint lett az árbevétel, és 1,8 milliárdos a profit. A lap szerint a cégnek tavaly csak kőeladásból lett 4,3 milliárdos bevétele.

A miniszterelnök apjának bányászattal foglalkozó vállalatai rendre sok százmilliós, milliárdos árbevétellel zárják az üzleti éveket, a 2010 óta eltelt időben a három fő vállalat összesített eredményénél, illetve az osztalékokban trendszerű növekedés volt látható.

A Direkt36 cikksorozatban tárta fel, hogy a cégek gyarapodása részben közpénzes hátterű állami megrendelések segítségével történt, kiderült az is, hogy az árakat esetenként biztosan magasra szabták más piaci szereplőkhöz képest.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!