Megvertek egy japán diákot, rasszista támadás miatt nyomoz a rendőrség Szegeden

2022. június 01. – 15:06

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégén egy négyfős társaság – valószínűleg érettségiző magyar diákok – megtámadott egy japán diákot, erről maga a diák számol be közösségi oldalán.

Az ügyben közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás, közölte lapunkkal a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint a Szegeder írja, egy különös segélykérő poszt jelent meg a Szegeden láttam Facebook-csoportban a hétvégén. A bejegyzésben egy Szegeden tanuló japán diák, Koki Tsubakihara kér segítséget azért, mert rasszista támadás érte a Belvárosi hídon, és szeretné utólag megtalálni az elkövetőket.

Mint írja, éppen a Belvárosi hídon sétált 23 óra 45–50 perc körül, vélhetően még pénteken, amikor egy négyfős, magyarokból álló csoport jött felé, majd azt mondogatták, hogy kínaiak járkálnak errefelé. Ezután rasszista szavak hangoztak el, amikor elment mellettük. Épp meg akart állni, amikor három – mint utólag kiderült –, idén érettségiző diák többször tarkón, szemen és fejbe vágta a japán egyetemistát.

A helyszín – Forrás: Koki Tsubakihara / Facebook
A helyszín – Forrás: Koki Tsubakihara / Facebook

A poszt alapján volt ott egy lány is a három fiún felül, aki bocsánatot kért tőle, majd végül ő mondta el neki, hogy az egyébként nagyon részeg támadók épp érettségiző diákok. Még akkor is megütötték az egyetemistát, miközben épp bocsánatot kért tőle a lány, ezután azonban „elmenekült”. Állítása szerint a telefonja nem volt feltöltve, így csak akkor hívta a rendőrséget, amikor hazaért.

Mint mondta, nem vágott vissza semmilyen módon, mert orvosnak készül és embernek tartja magát. „Bármilyen információt megköszönnék bárkitől, aki látott engem a hídon abban az időben” – zárta a posztot, amelyhez egy képet is csatolt a támadás pontos helyszínéről.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!