Mostantól csak hétköznap munkaidőben üzemel a komlói kórház sürgősségi ambulanciája

2022. június 1. – 19:07

Másolás

Vágólapra másolva

Alaposan megkurtítják a komlói kórház sürgősségi betegellátó ambulanciájának fogadási idejét – derül ki az Atv.hu cikkéből. A belgyógyászati eseteket csak munkaidőben látják el reggel nyolctól fél négyig, az ezen kívüli időszakban Pécsen fogadják a rászorulókat.

A változásokról a bejáratánál tájékoztatják az érkezőket egy kihelyezett tájékoztatón. Eszerint „ellátási és szervezési okok miatt hétköznap fél négytől hétvégén és ünnepnap egyáltalán nem végez akkut belgyógyászati ellátást az intézmény”.

A komlói közgyűlés ellenzéki frakciójának vezetője, Barbarics Ildikó szerint azért rövidül az ellátási idő, mert nincs pénze a városnak az orvosok bérére. Polics József, a város polgármestere szerint ugyanakkor pánikra semmi ok, a problémás időszakban működik a városi orvosi ügyelet. „Komló város önkormányzata 14 településsel közösen, társulási formában, a hét minden napján ugyanebben az időszakban gyermek és felnőtt ügyeleti rendszert működtet” – mondta. A tévé kereste a kórház vezetését, de nem reagáltak.

Júniustól a környék egy másik városában is hasonló fejleményről tájékoztatták az embereket: a mohácsi kórházban nem lehet majd szülni, innen is Pécsre irányították át a nőket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!