Vádat emeltek egy elektromos rollerrel ittasan balesetező férfi ellen

2022. május 30. – 08:53

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy 52 éves salgótarjáni férfi ellen, aki év elején ittasan balesetet szenvedett egy nagy teljesítményű elektromos rollerrel – írja a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A férfi 2022. január 12-én délután Salgótarján lakott területén ittasan vezette az 1600 wattos teljesítményű elektromos rollerét. Ittassága miatt egy járdaszegélynek ütközött, a járdára esve nyolc napon belül gyógyuló koponya- és arczúzódásos sérüléseket szenvedett. Szervezetében a balesetkor mintegy 2,5 ezrelék véralkohol koncentráció volt kimutatható.

(A Semmelweis Egyetem véralkoholszint kalkulátora szerint – ha egy 85 kilós férfival számolunk – a 2,5 ezrelék véralkohol koncentráció nagyjából tíz darab négycentes röviditallal és egy korsó sör elfogyasztását jelenti.)

A férfival szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat, pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől való eltiltását indítványozva.

Az ügyészség kiemeli, hogy az elektromos rollerek ittas vezetése azonos elbírálás alá esik azzal, ha valaki gépkocsit vagy motorkerékpárt vezet ittasan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!