Nagy vihar volt Délnyugat-Magyarországon, Csokonyavisontán leszakadt a templomtorony teteje

2022. május 28. – 18:33

Másolás

Vágólapra másolva

Fákat döntött ki, ágakat szakított le és épületeket, köztük templomot is megrongált az erős széllel érkező zivatar Somogyban – írja azt MTI.

A szombatra virradó éjjel érkező viharban nem sérült meg senki, főként utakra, épületekre és villanyvezetékre dőlt fák, leszakadt faágak miatt kérték tűzoltók segítségét. A legtöbb bejelentés dél-somogyi településekről érkezett, a tűzoltók egész éjszaka dolgoztak a károk felszámolásán.

Daránynál, Som és Nagyberény között, valamint Somogyudvarhely közelében a vasúti, Szulok és Homokszentgyörgy között a közúti forgalmat akadályozó fákat kellett eltávolítani, Háromfán, Rinyújnépen és Babócsán 700 fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás.

A vihar megrongálta a csokonyavisontai templom tornyát is, amiről a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy képet is közzé tett.

A Somogy megyei Csokonyavisonta református templomának toronycsúcsa a földön, illetve a toronycsúcs nélküli templom – Fotó: Kovács Attila / MTI A Somogy megyei Csokonyavisonta református templomának toronycsúcsa a földön, illetve a toronycsúcs nélküli templom – Fotó: Kovács Attila / MTI
A Somogy megyei Csokonyavisonta református templomának toronycsúcsa a földön, illetve a toronycsúcs nélküli templom – Fotó: Kovács Attila / MTI

Az Időkép szerint Péntek éjjel leginkább a délnyugati határhoz közel tomboltak heves zivatarok, amik szombat reggelre esővé, záporrá szelídültek. Csurgón, például, délelőttig 37 mm eső esett.

A héten nem ez az első szélsőséges időjárási jelenség. Szerda délután hatalmas vihar csapott le az ország több részén is, 4-5 centis jégdarabkák hullottak Szentgotthárdnál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!