A Honvédelmi Minisztériumhoz kerül a Sportért Felelős Államtitkárság

2022. május 25. – 16:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Honvédelmi Minisztériumhoz kerül a sportot felügyelő államtitkárság a feldarabolt Emmitől – derült ki a Nemzeti Sport cikkéből. A döntés már hivatalos, miután a Magyar Közlönyben is megjelent az erről szóló rendelet.

A lap információi szerint a területért a továbbiakban nem Szabó Tünde, hanem Schmidt Ádám felelhet majd.

Schmidt szerdán átvette az államtitkári megbizatását a Sándor-palotában – erről felesége, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakos osztott meg képet a Facebook-oldalán.

Schmidt tavaly óta Orbán Viktor sportügyi tanácsadója, korábban volt a Magyar Olimpiai Bizottság, a kosárlabda-szövetség és a Puskás Akadémia jogásza is és a MOB-nál a választások előtt lezajlott vezércsere mögött részben az ő befolyását sejtik a Nemzeti Sport szerint. A lap információi szerint a nagy nemzetközi sportesemények megpályázását és rendezését bonyolító Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) is visszakerül az általa vezetett államtitkársághoz, a miniszterhelyettessé előlépő Fürjes Balázs portfóliójából.

Szabó Tünde sem marad munka nélkül: a nyíregyházi országgyűlési képviselő a Nemzeti Sport szerint Észak-Kelet-Magyarország gazdaságfejlesztéséért felelős kormánybiztos lehet.

Orbán Viktor kedvenc lapja úgy tudja: az eddigi helyettes államtitkárok, Sárfalvi Péter és Fazekas Attila Erik távozhatnak, és Schmidt Gábor, a Kajak-Kenu Szövetség elnöke töltheti majd be a posztot.

Távozik továbbá a Honvédelmi Minisztériumból Németh Szilárd, és a Nemzeti Sport cikke szerint nem kizárt, hogy Lázár János a kormányzati feladatai miatt leköszön teniszelnöki tisztségéről.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!