Este kisebb hidegfront jön, de ne essünk pánikba, csütörtökre minden jobb lesz

2022. május 25. – 08:55

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda délutántól nyugat felől egyre többfelé záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyek késő délutánra a középső, estig a keleti tájakat érik el – írja az Időkép. Többfelé élénk lesz a nyugatias szél, a zivatarokat erős, viharos széllökések kísérhetik.

Napközben viszont még nagyon jó idő várható, főleg a meleget kedvelőknek. A hőmérséklet 21 és 32 fok közé emelkedik, északnyugaton lesz hűvösebb, délen, délkeleten a legmelegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére narancssárga (közepes), az északi megyékre citromsárga (alacsony) riasztást adott ki zivatarveszély miatt. Az OMSZ tájékoztatása szerint a zivatarok az esti, éjszakai órákban kelet felé haladnak, az Alföldön és északkeleten csütörtök hajnalig is kitarthat a zivatartevékenység. A frissülő térképet itt lehet követni.

A borzalmas, rettenetes, szinte felfoghatatlan ítéletidő szerencsére hamar átvonul felettünk, csütörtökön ismét napos időre számíthatunk, számottevő csapadék nélkül.

Aggodalomra semmi ok – sőt, mivel május 25-e van, azt is írhatjuk: ne ess pánikba! –, a Balatonnál egyelőre minden rendben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!