A feljutás ellenére távozik a hokiválogatott szövetségi kapitánya

2022. május 23. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hosszabbítja meg szerződését a Magyar Jégkorong Szövetséggel a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Sean Simpson – írja a hokiszövetség a hivatalos Facebook-oldalán. A szakember a szövetség hétfői tájékoztatása szerint a ljubljanai világbajnokság után közölte végső döntését, amely független a vb-szerepléstől.

„A döntés abszolút személyes, a családommal egyeztetve született meg, nem sportszakmai okokból, így teljesen független az A csoportba jutásunktól, attól függetlenül is így határoztam volna” – írja levelében Simpson, akinek vezetésével a magyar csapat második helyen végzett a május elején megrendezett a ljubljanai divízió I/A világbajnokságon.

A magyar férfiválogatott így 2008 és 2015 után, harmadszor jutott fel a világ legjobbjai közé, amelynek során 5-1-re győztek a dél-koreaiak és 2-1-re a litvánok ellen, majd 5-1-re kikaptak a szlovénoktól, végül 4-2-re verték a román válogatottat. Érdekesség, hogy a két korábbi feljutás után sem a 2008-as szövetségi kapitány Pat Cortina, sem a 2015-ös Rich Chernomaz nem távozott, hanem a következő évi elitligás tornán is ők irányították a magyar válogatottat.

A most leköszönő kapitány hozzátette, élvezte a Magyarországon töltött időszakot, ám most úgy érzi, valami mást kell csinálnia. Ahogy fogalmazott: „62 éves vagyok, meglehetősen hosszú edzői karrier áll mögöttem, sok időt töltöttem el Európában, itt az idő valami mást csinálni, és megtalálni életem következő állomását.” A szakember ugyanakkor kiemelte, szerinte fantasztikus lenne, ha Magyarország és Szlovénia nyerné el az elitligás világbajnokság megrendezését.

Magyarország Szlovéniával közösen pályázta meg a jövő évi vb rendezését. Ez eredetileg Szentpéterváron lett volna, az orosz–ukrán háború miatt azonban a nemzetközi szövetség elvette a jogot Oroszországtól – és az oroszokat ki is zárták a most zajló vb-ről –, így most új helyszínt keresnek. A vb megrendezésére Magyarország és Szlovénia mellett Finnország és Lettország pályázik, szintén közösen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!