Aquincumi híd: Óbuda és Újpest polgármestere sem támogatja a terveket

2022. május 22. – 19:53

Másolás

Vágólapra másolva

A két érintett budapesti kerület, Óbuda és Újpest polgármestere sem támogatja az Aquincumi híd jelenlegi terveit, írja az ATV. A napokban írtunk arról, hogy megszavaztatja a főváros, milyen legyen az Aquincumi híd, és több lehetőség közül is lehet választani a BKK honlapján.

Az óbudai DK-s polgármester, Kiss László, valamint Déri Tibor momentumos újpesti polgármester viszont azt mondta, mindenekelőtt az M0-s körgyűrű befejezését szeretnék: „Jelen formájában egyik tervet sem tudjuk támogatni. Ennek roppant egyszerű oka: az, hogy a kerület legégetőbb problémáinak nem része az Aquincumi híd. Hanem az M0-s körgyűrű problematikája feszít bennünket. A mi határozott álláspontunk az, hogy nem szeretnénk több forgalmat Újpestre, és márpedig az 5 bemutatott terv közül 4 esetében abszolút a forgalom megnövekedésére lehet számítani” – idézi őket az ATV.

Az Aquincumi híd öt tervezetének egyike – Forrás: BKK
Az Aquincumi híd öt tervezetének egyike – Forrás: BKK



A cikk szerint a polgármesterek egyetértenek abban, hogy az a változat, mely szerint a gyalogosokon és a bicikliseken kívül csak a tömegközlekedés használná a hidat, nagyjából értelmetlen, Kiss úgy véli, pénzkidobás lenne. Déri szerint azért sem tudják feltétlen támogatni a híd megépítését, mert így a Népsziget zöld felületét betonoznák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!