Egyik legrégebbi szövetségese nekiment Márki-Zay Péternek, nyílt levélben kéri számon a kampánypénzzel való elszámolást

2022. május 20. – 08:45

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb törésvonal jelent meg az ellenzéki térfélen, ezúttal Márki-Zay Péter egyik legközelebbi szövetségese kérte számon a kampánypénzzel való elszámolást. Kész Zoltán nyílt levélben fordult az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltjéhez. Azt írta, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetőségi tagjaként attól teszi függővé vezetőségi tagsága fenntartását, hogy Márki-Zay még ebben a hónapban rendesen elszámol a kampánypénzzel.

Azt is hozzátette, hogy az elszámolás nála két dolgot jelent. „Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz” – írta Kész Zoltán.

A poszt alatt Márki-Zayné Vincze Felícia is megszólalt egy kommentben, azt írta:

„Tudod a Péter számát, miért nem hívod fel? Vagy legalább felvenned, amikor hív. Én úgy tudom, teljes tisztújítás lesz...”

Korábban a Telex érdeklődésére több ellenzéki párt politikusa is jelezte, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem jutott el az MMM-től a kampányadományok sorsáról, de gyanítják, hogy a kampány lezárulta után megmaradt összeget a mozgalom egyszerűen megtartotta. A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint 100 millió forint feletti összegről lehet szó.

Az Egységben Magyarországért névre keresztelt ellenzéki összefogás központi weboldalán még mindig kinn van Támogatás fül, ahol a banki utalásoknál valóban a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom számlaszáma látható.

Szerdai cikkünk megjelenése után Márki-Zay Péter azt írta, az MMM elnökeként kérte a mozgalom operatív csapatát, hogy a kampány lezárását követően hozza nyilvánosságra elszámolását, „ahogy ezt saját kampányszámlámmal én is megteszem ismét. Mindenkit biztosíthatok afelől, hogy igenis ez lesz, és ezek voltak a magyar politikatörténet legátláthatóbb »crowdfunding kampányai«.”

A Direkt36-nál az elmúlt másfél hónapban egy ötfős csapat dolgozott azon, hogy feltárják az ellenzéki összefogás választási kampányának színfalak mögötti történetét. A tíz legmeghökkentőbb dolgot ebben a cikkünkben foglaltuk össze>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!