Megrugdostak és gázspray-vel lefújtak két hajléktalan embert a mohácsi rendőrök

2022. május 19. – 11:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hajléktalan embereket bántalmazott két fiatal rendőr tavaly januárban Mohácson. Egyikük többször is fejbe rúgta a magatehetetlenül fekvő, részeg férfit, majd pár nap múlva kiszolgáltatottságát kihasználva azt parancsolták neki, hogy „léggitározzon” és énekeljen. Az egyik rendőr a telefonjával felvette a produkciót, és elküldte a kollégájának. Mivel ő sem tett feljelentést, bűncselekményt követett el az ügyészség szerint.

A rendőrök később két hajléktalan embert könnygázspray-vel lefújtak, egyiküket a fiatalabb rendőr lábon rúgta, és ezt is videóra vették.

Az egyik bántalmazó rendőr ráadásul katonai bűncselekményt is elkövetett azzal az ügyészség szerint, hogy elöljáróit megtévesztve szolgálata végén jelentésében valótlanul azt állította: intézkedett egy sofőrrel szemben, miközben az ellenőrzés a valóságban nem történt meg.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette, kiszolgáltatott személy megalázásának vétsége és katonai bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsánál három rendőr ellen.

A vádiratában arra tettek indítványt, hogy a katonai bűncselekményt elkövető rendőr – tekintettel a beismerő vallomására is – megrovást kapjon. A kiszolgáltatott helyzetben lévő sértetteket bántalmazó rendőrök szolgálati jogviszonya időközben megszűnt, az ügyészség esetükben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!