Orbán Ráhelék hazaköltözhettek, a gyerekeik ősztől a 12. kerületben járnak iskolába, óvodába

2022. május 17. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Minden jel szerint úgy tűnik, valóban csak átmeneti időtartamra költözött Spanyolországba Orbán Viktor lánya, Orbán Ráhel és családja – erre utal az az elég egyértelmű interjúrészlet, amiben Orbán Ráhel azt mondja, gyerekei a 12. kerületben fognak majd iskolába és óvodába járni ősztől.

A család váratlanul költözött Marbellára még ősszel, a találgatásokra reagálva pedig később Tiborcz István cáfolta, hogy végleg ott maradnának. Üzleti lehetőségekre hivatkozott, és arra, hogy „másrészt a kislányom ötéves, az utolsó évben az iskola előtt jó lehetőségnek tűnt, hogy angolul és spanyolul tanuljon ő és a testvérei is. A legképtelenebb találgatások jelentek meg arról, hogy felszámolunk itthon mindent, holott további üzleti lehetőségeken dolgozom Magyarországon és külföldön is.”

Pár hónapja aztán elindult Orbán Ráhel online bababoltja, az Odu., ahol nyolcezres cumit is kapni, most pedig a 12. kerületben, a Hegyvidék Bevásárlóközpontban boltja is nyílt kedden. Emiatt készített vele interjút a Hyperandhyper.com.

Az interjúból kiderül, hogy:

  • hat és fél éve találta ki, hogy szeretne bababoltot nyitni, épp akkor várta az első gyerekét;
  • a gyerekek számával fordítottan arányosan csökkent a megvásárolandó termékek száma, „persze, ez azzal jár, hogy Berci fiam szegény néha rózsaszín sportcipőben jár. Ugyanakkor büszke voltam arra, hogy akár 3-4 gyerek is hordta ugyanazokat a ruhákat” – mondta.
  • Fontos neki a fenntarthatóság, ezt ma nem is lehet figyelmen kívül hagyni. „Ugyanakkor nem szeretnék képmutató sem lenni, nem minden termékünk készül száz százalékig fenntartható alapanyagokból.”
  • Mindig tudta, hogy több gyereket szeretne, ő is nagy családból jön, „mi is egymás ruháit hordtuk, egymás játékaival játszottunk, ugyanabban a kiságyban aludtunk. Ezeknek a dolgoknak számomra értéke van. Nemcsak fenntarthatósági, hanem érzelmi okok miatt is lényeges volt, hogy minden gyermekemet ugyanabba a kiságyba fektessem le, és ne kelljen egy ruhát három mosás után kidobni, hiszen emlékek fűződnek azokhoz a ruhadarabokhoz.”
  • A boltja a 12. kerületben van, azért ott, mert ő is ott nőtt fel, és jelenleg is ott lakik. „A gyerekek ide járnak majd szeptembertől iskolába, óvodába”, mondta.
  • A bolt elindításához szükséges folyamatokat Spanyolországból intézte, de online ez sem volt olyan vészes. „A BDPST Konceptben hotelek és éttermek narratívájának, koncepciójának, márkastratégiának megalkotásával foglalkozunk. Az ODU egy kicsit a két tevékenységem találkozása, hiszen az anyaságban és a közgazdaságban szerzett tapasztalataimat ötvözöm a vendéglátással.”
  • Egy előítéletektől mentes teret akar létrehozni, hogy egy közösség alakulhasson ki anyák és anyák között, ezért tematikus eseményeket, pl. felolvasóestet is szerveznének oda.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!