Blikk: Orbán Ráhel Instagram-posztja szerint családja Spanyolországba költözik

2021. szeptember 24. – 06:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor legidősebb lánya és veje a spanyolországi Marbellába költözik – állítja a Blikk Orbán Ráhel Instagram-posztja alapján. A szűk kör számára hozzáférhető bejegyzés szerint a kormányfő lánya és férje, Tiborcz István mindhárom gyerekükkel a Gibraltártól 60 kilométerre fekvő városban fognak élni, a legidősebbet már be is íratták egy ottani nemzetközi magániskolába.

„Hello, Spanyolország! Hello új kihívás! Nagyon izgatottak vagyunk, mert a családunk új élmény elé néz és egy csodálatos helyen kezdhették a gyerekek a tanévet. Az elmúlt 15 évben volt szerencsém rengeteg tapasztalatot gyűjteni külföldön, most a gyermekeimen a sor. Új kultúrát, új nyelvet, új embereket ismerhetnek meg és már most imádják az iskolát.”

– írta a Blikk szerint Instagram-posztjában Orbán Ráhel.

A lap úgy tudja, hogy a költözés egyik oka Tiborcz István egyik üzleti érdekeltsége, mivel a kormányfő veje nemrég szállt be egy spanyol beruházásba.

A lap a miniszterelnök környezetéből nem tudta megerősíteni a költözésről szóló információt.

OLAF vs. Elios

A korábban Tiborcz érdekeltségébe tartozó Elios több közvilágítási tenderen nyert, összesen 13 milliárd forintot. A sok minőségi kifogás mellett felmerült az is, hogy a közbeszerzési eljárások irányítottak voltak, a kiírók és a pályázók között személyi összefonódásokat tapasztaltak. A korszerűsítéshez uniós pénzeket is igénybe vettek, ezért az EU Csalásellenes Hivatala (OLAF) nyomozást indított. Az OLAF a 35 vizsgált pályázatból 17-nél állapította meg, hogy szervezett csalási mechanizmust építettek ki a pályázatok kiírásánál. Az OLAF elküldte a magyar hatóságoknak a jelentést,

Magyarországon azonban semmilyen büntetőjogi felelősségre vonás nem történt, a 13 milliárd forintos EU-s hozzájárulásról pedig lemondott a kormány.

Az OLAF nem adta ki a nyomozás aktáit, de az Európai Bíróság Törvényszékének szeptember eleji döntése értelmében ezt nem tagadhatja meg, így azok idővel megismerhetők lehetnek.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass