Blikk: Orbán Ráhel Instagram-posztja szerint családja Spanyolországba költözik

2021. szeptember 24. – 06:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor legidősebb lánya és veje a spanyolországi Marbellába költözik – állítja a Blikk Orbán Ráhel Instagram-posztja alapján. A szűk kör számára hozzáférhető bejegyzés szerint a kormányfő lánya és férje, Tiborcz István mindhárom gyerekükkel a Gibraltártól 60 kilométerre fekvő városban fognak élni, a legidősebbet már be is íratták egy ottani nemzetközi magániskolába.

„Hello, Spanyolország! Hello új kihívás! Nagyon izgatottak vagyunk, mert a családunk új élmény elé néz és egy csodálatos helyen kezdhették a gyerekek a tanévet. Az elmúlt 15 évben volt szerencsém rengeteg tapasztalatot gyűjteni külföldön, most a gyermekeimen a sor. Új kultúrát, új nyelvet, új embereket ismerhetnek meg és már most imádják az iskolát.”

– írta a Blikk szerint Instagram-posztjában Orbán Ráhel.

A lap úgy tudja, hogy a költözés egyik oka Tiborcz István egyik üzleti érdekeltsége, mivel a kormányfő veje nemrég szállt be egy spanyol beruházásba.

A lap a miniszterelnök környezetéből nem tudta megerősíteni a költözésről szóló információt.

OLAF vs. Elios

A korábban Tiborcz érdekeltségébe tartozó Elios több közvilágítási tenderen nyert, összesen 13 milliárd forintot. A sok minőségi kifogás mellett felmerült az is, hogy a közbeszerzési eljárások irányítottak voltak, a kiírók és a pályázók között személyi összefonódásokat tapasztaltak. A korszerűsítéshez uniós pénzeket is igénybe vettek, ezért az EU Csalásellenes Hivatala (OLAF) nyomozást indított. Az OLAF a 35 vizsgált pályázatból 17-nél állapította meg, hogy szervezett csalási mechanizmust építettek ki a pályázatok kiírásánál. Az OLAF elküldte a magyar hatóságoknak a jelentést,

Magyarországon azonban semmilyen büntetőjogi felelősségre vonás nem történt, a 13 milliárd forintos EU-s hozzájárulásról pedig lemondott a kormány.

Az OLAF nem adta ki a nyomozás aktáit, de az Európai Bíróság Törvényszékének szeptember eleji döntése értelmében ezt nem tagadhatja meg, így azok idővel megismerhetők lehetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!