Orbán Balázs Jámbornak: Így nem lehet neomarxista forradalmat csinálni

2022. május 16. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy érdeklődéssel követtem a felszólalását, és az elmúlt években követtem az ön közírói munkásságát is – válaszolta Orbán Balázs Jámbor András napirend előtti felszólalására. Olyat még nem látott az államtitkár, hogy a neomarxisták, a kapitalizmus kritikusai (mint szerinte Jámbor) a neoliberálisok, a piacpártiak listáján üljenek be a parlamentben.

Az a szövetségi rendszer nemet mondott a kormány lakosságot védő intézkedéseire, amely tagjaként Jámbor is beült a parlamentbe. Orbán arról beszélt, a magyar kormány az egész Európai Unióval küzd a rezsicsökkentés fenntartásáért, és az államtitkár nem érti, Jámbor hogyan tud elszámolni a lelkiismeretével egy olyan pártszövetségben, amely nem támogatja az olajembargó megakadályozását.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Arról is beszélt Orbán, hogy pár hónapja Jámbor még azzal piacpárti Márki-Zay Péterrel együtt kampányolt, aki szerint nem jó a rezsicsökkentés. „Így nem lehet neomarxista forradalmat csinálni, ez önnek se fog sikerülni” – tette hozzá a miniszterelnök politikai igazgatója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!