Újabb öt újságíró távozik az Indextől

2022. május 16. – 21:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felmondott az Index.hu ukrajnai tudósítója, Kiss Dániel, de rajta kívül távozik még két ember a videós rovatból, egy a gazdaság rovatból és egy a kultúra rovatból, írja a Media1.

A távozásokról Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója azt mondta a lapnak, szerinte ez nem számít tömeges felmondásnak, mivel „egy közel százfős szervezetben teljesen természetes, hogy változnak a csapattagok”, valamint ezek az emberek egymástól függetlenül távoznak. A Media1 ehhez megjegyzi, hogy százan nem dolgoznak ott, Starcz valószínűleg a Velvettel és egyebekkel együtt számolt ennyit.

Januárban az Index politikai szerkesztője mondott fel, amit növekvő kormánypárti nyomással magyarázott.

Az Index ostromának színfalak mögötti története” címmel írt tényfeltáró cikket a Direkt36 az Index 2020-as átalakulásáról, az ahhoz vezető útról, és a lecserélődött, mostani szerkesztőség belső ügyeiről, politikai kapcsolatairól és arról, hogy jelenleg milyen jelek utalnak kormányzat felől érkező kérésekre, és milyen alkukat kötött a főszerkesztő például Várkonyi Andreát illetően.

A Telex.hu szerkesztőségének tagjai 2020 júliusának végén mondtak fel az Index.hu-nál, mert nem látták tovább biztosítva a lap független működését. A Telex.hu a felmondásunk után olvasói támogatásokból jöhetett létre, és így tud igazán függetlenül, korrekten működni.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom