Az LMP és a Momentum ott lesz a miniszterelnök-választáson

2022. május 16. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

A két párt az ATV megkeresésére azt írta, jelen lesznek a délutáni szavazáson, a Momentum még hozzátette azt is, hogy nem fogják megszavazni Orbán Viktort

„Nemmel szavazunk, hiszen becsületesebb és felelősebb kormányt szeretnénk a nemzet élén látni, mint amit Orbán Viktor kínál” – indokolta a döntésüket Fekete-Győr András frakcióvezető később Facebookon.

Azt is írta, a Momentum-frakció nem fog kivonulni az ülésteremből – mint tették az alakuló ülésen az eskütétel után –, mert az szerinte egy kivételes eszköz, amivel azt fejezik ki, hogy „a hatalom már a szavazás tényével is normákat rúg fel, és e magatartásnak kell hátat fordítani”.

„Tetszik vagy sem, önmagában a miniszterelnök személyéről, terveiről szavazni teljesen megszokott dolog. Magyarországnak mindig is ilyen módon lett kormánya az elmúlt évtizedekben – fogalmazott Fekete-Győr a bejegyzésben. – Ha most kivonulunk, akkor minden következő szavazásnál is föltehető a kérdés, hogy miért maradtunk bent. Sajnos lehet olyan alkalom, amikor az egyetlen helyes döntés távol maradni a szavazástól – de az lesz a kivétel, és a szavazás, a vita, a kemény csaták és értelmes javaslatok a fő szabály a frakciónk munkájában.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!