Nem az ár a fontos, hanem hogy majd ott lehessen Marcika ballagásán, mondták a Merkely nevével csalók az időseknek

2022. május 14. – 08:47

Másolás

Vágólapra másolva

Személyes adattal visszaélés gyanúja miatt hallgatták ki egy cég három vezetőjét és munkatársát abban az ügyben, ami januárban indult, miután egy weboldalon Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának nevével visszaélve jogtalanul reklámoztak arteriográfos állapotfelmérést. A weboldal megegyezhet azzal, ami miatt már decemberben közleményt adott ki az egyetem: akkor azt is írták, megteszik a szükséges lépéseket.

A Police.hu azt írja, hogy a cég munkatársai telefonkönyvből, neveket kiválasztva próbáltak főként idős embereket felhívni azzal, hogy 3500 forintért érdiagnosztikai vizsgálatot ajánljanak, majd több százezer forintért közérzetjavító és wellness eszközöket adjanak el nekik. Merkely Béla ajánlására hivatkoztak, ezt feltüntették a honlapon és a beszélgetések során is hangsúlyozták.

Az üzletkötők hol tudományosnak, hol az érzelmekre ható szövegpanelekkel próbálták elérni, hogy a magas ár ellenére vásároljanak tőlük. Például így:

„Teljesen megértem Marika, viszont itt nem az a lényeg, hogy ez mennyibe kerül hanem, hogy pár évvel később a jövőbe tekintve mikor a kis Marcika majd elballag akkor ön is ott tudjon lenni vele, örülni a családdal, átadni neki a virágot és könnyes szemekkel gratulálni neki, ne pedig mikor a család elmegy a ballagásra akkor csak utána láthasson róla képeket az ágyban fekve mert a lakást se tudja elhagyni”

A Semmelweis Egyetem azt ajánlja, hogy gyógyhatású készítményt kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be. A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján olvasható összefoglaló.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!