Novák Előd Gattyánék egyik tervével rukkolt elő a parlamentben

2022. május 13. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Mi Hazánk szeretné bevezetni a gazdasági közszerepelő fogalmát, és előírni, hogy a milliárdos közbeszerzések nyerteseire is vagyonnyilatkozattételi kötelezettség vonatkozzon. „Ezzel a javaslattal egyetlen egy problémám van, hogy nem én találtam ki” – mondta a parlamentben Novák Előd, a Mi Hazánk politikusa.

A javaslat ugyanis a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalomtól származik, akik már el is újságolták a közösségi médiában, hogy egyik programpontjukról beszéltek a parlamentben. Facebookra feltöltött videójukban heroikus stockzenére illesztették Novák felszólalásának vonatkozó részét.

Posztjukban azt írták, „a Megoldás Mozgalom nem tud azonosulni a Mi Hazánk politikai hitvallásával, de javaslatunk felkarolását örömmel vettük”.

Gattyán digitalizációs forradalmat hirdető mozgalma kicsit több mint 1 százalékos listás eredményt ért el az április 3-i választáson, ezzel a parlamentbe ugyan nem jutottak be, állami támogatásra azonban jogosultakká váltak. Korábban megkérdeztük a pártot, mik a terveik a jövőre nézve, azt válaszolták, rendezték soraikat, jelöltjeik elszántak, és terveznek még választáson indulni.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass