Május 16-án már indul a balatoni előszezon a MÁV-nál

2022. május 12. – 14:22

Május 16-án már indul a balatoni előszezon a MÁV-nál
Egy eredeti színűre festett M62-es dízelmozdony vontatja korhű gyorsvonatát Örvényesnél a retró hétvégén 2021. július 11-én – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A vakáció előtt egy hónappal, már május 16-án elkezdődik az előszezon a balatoni vonatközlekedésben a MÁV-nál.

A fontosabb változások május 16-tól:

  • Új vonatpár fog közlekedni Pécs és Keszthely között, Fenyves expressz névvel.
  • Hétvégén Szob és Fonyód között járni fog a KISS emeletes vonat.
  • A déli partra a Tópart InterCitykben, az északi parti Kék Hullám sebesvonatokon és a Vizipók InterRégió járatokon nagyobbak lesznek a biciklis kocsik.
  • A Balaton24 és Balaton72 napijegyeket a vonatok mellett több Volánbusz-járaton is lehet használni.
  • 34 állomáson lehet majd jegyet venni újonnan kitelepített vagy felújított automatákból.
  • Megújult a balatonboglári és fonyódi vasútállomás, Szántódon új gyalogos átjáró épült, a balatonfenyvesi kisvasútonál pedig felújították Balatonfenyves, Imremajor és Csisztafürdő állomásépületeit is.
  • És bár egyáltalán nem tűnik elsőre óriási fejlesztésnek, a balatoni vonatok étkezőkocsijában ugyanis új italkínálat is lesz, többek között egy úgynevezett Balaton-koktél, aminek az összetételét sajnos nem árulták el.

A tavalyi előszezonban összesen 200 ezren vették igénybe a MÁV-START szolgáltatásait.

Az előszezoni változásokról itt lehet bővebben olvasni.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass