Meghalt Szmodis Imre karikaturista

2022. május 10. – 07:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesapánk, Szmodis Imre a mai napon délután 3 órakor elhunyt. Most már az égiek közt rajzol, békére és megnyugvásra lelve”

– jelentették be a karikaturista közösségi oldalán gyászoló gyermekei.

Szmodis Imréről, a lap állandó munkatársáról a Füles rejtvénymagazin is megemlékezett. Mint írták, a karikaturista hosszan tartó, súlyos betegség után, 2022. május 8-án, életének 58. évében hunyt el.

Szmodis Imre rajz-földrajz szakos tanárként végzett Szegeden. Első karikatúrái a Ludas Matyi és a Hócipő hasábjain jelentek meg. Később az egyre ismertebbé vált rajzolót olyan napilapok kezdték el foglalkoztatni, mint a Pesti Hírlap, a Magyar Nemzet, az Esti Hírlap, a Kurír, a Mai Nap vagy a Népszabadság. Alapítója volt a Pesti Veréb című humormellékletnek, majd többek között a Pesti Vicc, a Kretén, a Forog az idegen, a Pistike és a Móricka meghatározó alakjává vált.

Szmodis Imre 2010 óta dolgozott a Fülesnek, és az elmúlt évtizedben jellegzetes humorú, kedves, „csupaorr” figurái, karikatúrái a rejtvénylapcsalád kiadványainak állandó szereplőivé váltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!