Wintermantel Zsolt lesz a Fidesz frakcióvezetője a fővárosi közgyűlésben

2022. május 9. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Wintermantel Zsoltot, Újpest korábbi polgármesterét javasolja a Fidesz budapesti választmánya a fővárosi közgyűlés frakciójának vezetőjének Láng Zsolt helyére – tudta meg a Magyar Nemzet. A hírt később a Fidesz fővárosi szervezetének Facebook-oldalán is megerősítették.

A lap információja szerint egybehangzó döntéssel választották meg Wintermantelt. A váltásra azért volt szükség, mert Láng Zsolt, korábbi frakcióvezető az országgyűlési választáson parlamenti mandátumot szerzett, így ez összeférhetetlen a fővárosi pozíciójával. Láng Zsolt úgy döntött: nem lesz tagja a jövőben a fővárosi közgyűlésnek, inkább felveszi képviselői mandátumát és az Országgyűlésben fog dolgozni.

Láng Zsoltot 2021-ben választották meg újra a Fidesz budapesti szervezetének elnöki posztjára. Akkori közleményük szerint az új elnökség feladata a Fidesz budapesti politikájának erősítése, a pártépítés és a 2022-ben esedékes országgyűlési választásokra való felkészülés segítése lesz.

A megválasztásakor többek között Dódity Gabriella, elnökségi tag, eddig Kispest fideszes önkormányzati képviselője is segítette a munkáját. Most a Fidesz budapesti elnöksége Láng Zsolt megüresedett fővárosi képviselői helyére Dódity Gabriellát jelölte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!