Tasnádi Péter ellen most önbíráskodás miatt emeltek vádat, havi 50 ezer forintról szólt a történet

2022. május 9. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Csoportosan elkövetett önbíráskodás miatt emelt vádat egy jászalsószentgyörgyi férfival és négy társával szemben az ügyészség. A vádhatóság közleményét idézve a Magyar Nemzet azt írja: a férfi verőlegényekkel fenyegetőzve, „egy büntetett előéletű budapesti férfi – Tasnádi Péter – segítségével akarta rendezni volt feleségével fennálló pénzügyi vitáját”.

A férfi tavaly januárban fenyegette meg volt feleségét, hogy tönkreteszi őt, ha a házzal kapcsolatos pénzbeli követeléseit nem teljesíti. Ezután felhívta a „72 éves budapesti, korábban zsarolás és önbíráskodás miatt büntetett férfit”, hogy az pénzért segítsen neki követeléseit kikényszeríteni. „A vád szerint a megbízott férfi a magyar alvilág egyik legismertebb alakja, aki kisebb megszakításokkal összesen 16 évet töltött börtönben többek között önbíráskodás, súlyos testi sértés, adócsalás, zsarolás, lőfegyverrel visszaélés és bűnszervezetben elkövetett emberölés kísérlete miatt” – írja a lap.

A cikk szerint tavaly április 24-én érkeztek meg Tasnádiék a házhoz. Amikor a nő meglátta őket, „az autóból kiszálló 72 éves férfiben egy olyan személyt ismert fel, akit korábban bűnügyi híradásokban látott”. A nő végül „félelmében beleegyezett abba, hogy havi ötvenezer forintot fog fizetni volt férjének azért, hogy lemondjon a házassági bontóperükben a ház egyik szobája vonatkozásában neki ítélt kizárólagos használati jogról”.

Az ügy után a gyanúsítottakat a TEK tavaly májusban fogta el, akkor erről videót is közzétettek.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a 72 éves büntetett előéletű férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki. Az ügyészi indítvány alapján a férfi – amennyiben beismeri a bűncselekmény elkövetését – 6 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre számíthat. A többi vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség, emellett a volt férjjel szemben ötvenezer forint erejéig vagyonelkobzásra is indítványt tett.

A történetben egyébként Tasnádi neve csak most jelent meg, holott a Jászberényi Járási Ügyészség még április végén emelt vádat az ügyben. A megyei lap április 27-én hírt is adott az önbíráskodásról és a vádemelésről, ám abban a cikkben nem említették a nevét. Az ügyészség közleményét, amire most a Magyar Nemzet hivatkozik és amit a megyei lap is említett áprilisi cikkében, nem találtuk a szervezet honlapján a megfelelő menüpontban, ahogyan a „Jászalsószentgyörgy” és „Jászberényi” keresőszavakra sem kaptunk releváns találatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!