Média1: Pachmann Péter visszautasította a TV2 Orbán mellett kampányoló propagandavideóját, Vitányi Judit a könnyeivel küzdött

2022. május 5. – 11:10

Másolás

Vágólapra másolva

Csakúgy, mint a néhány évvel ezelőtti hasonló videó esetében, az április 3-i választás előtt az Orbán Viktor és a Fidesz újraválasztása mellett kampányoló propagandavideó felvételét is kihagyta Pachmann Péter – a Media1 úgy tudja, azért, mert összeegyeztethetetlennek tartja a szereplést a televíziós műsorvezetéssel. A médiahírekkel foglalkozó portál informátorai szerint Vitányi Judit a könnyeivel küszködött, annyira elkeseredett a helyzet miatt, és kollégája lelki támogatására szorult. A Média1 úgy tudja, Szebeni István sem szívesen vállalta a felvételt.

A Média1 információi szerint a TV2 munkatársai emailt kaptak arról, hol és mikor kell megjelenniük, illetve elmondaniuk a miniszterelnök és politikája mellett kiálló videóba szánt mondatokat. A videóban szereplők közül volt, akit a TV2-s Adler László és Kőhegyi Anna győzködött arról, hogy vállalja el a videóban való szereplést, írja a Média1.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, a március végén megjelent videóban Gönczi után Vitányi Judit beszél a szüleiről, Szebeni István a családja biztonságáról, Andor Éva a határon túliakról, Szentpéteri Eszter a létbiztonságról. Váczi Gergely nyugodtan tervezheti a jövőjét, Istenes László a sportról beszél, Szalai Vivien, a csatorna hírigazgatója erős országban akar élni, Marsi Anikó pedig kimaradna a háborúból.

A Média1 részletesen ír arról, hogy megkérdezte Pachmann Pétert, Vitányi Juditot és Szebeni Istvánt is, hogy kommentálják forrásaik állításait, de egyikük sem kívánt nyilatkozni a témában. Pachmann először nyilatkozott volna, de ehhez a TV2 sajtóosztályának engedélye kellett volna, arra pedig a lap szerint három napot várni kellett. Ez alatt az idő alatt Pachmann meggondolta magát, és mégsem nyilatkozott arról, hogy pontosan miért maradt ki a propagandavideóból.

A médiahírekkel foglalkozó portál többek közt azt is kérdezte a csatornától, hogy nem tartják-e furcsának, hogy

  • egy híradós műsorvezető nyíltan arról beszél, hogy kire fog szavazni, vagyis ezáltal pártpolitikai tevékenységet végez;
  • vagy hogy amikor valamelyik párt támogatására buzdítanak a munkatársai, azzal elveszítik az érintett párttal nem szimpatizáló nézőiket, és ez a műsor nézettségében is megmutatkozhat;
  • hogy miután korábban hasonló politikai támogató videó elkészítése miatt már kapott a vállalat jelentős, több millió forint összegű bírságot, nem gondolták-e úgy (mint azt a TASZ állítja), hogy a műsorvezetőkkel közösen ismételt jogsértésben vesznek részt.

A kérdésekre a portál nem kapott választ.

A propagandavideó megjelenésére az RTL híradósai, Szellő István és Erős Antónia is reagáltak a választási héten, felhívták a figyelmet, hogy mindenki menjen el szavazni, de azt nem árulták el, ők kire fognak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!